resepi ayam mudah

Resepi Ayam Panggang Mudah dan Sedap

Resepi Ayam Panggang Mudah – hai korang semua ! Berjumpa kembali bersama kami resepi ayam mudah yang senantisa berkongsi resepi ayam mudah dan resepi ayam sedap terkini. Kali ni kami nak kongsikan resepi ayam kepada awak semua kali ni kami nak kongsikan resepi ayam panggang mudah. Resepi ayam panggang mudah dan sedap memang sudah banyak dibuat di blog lain, akan tetapi kami admin resepi ayam mudah tetap kongsikan kepada awak semua dengan resepi ayam panggang mudah dan sedap dari kami sendiri. Ayam panggang memang sudah tak asing lagi ditelinga kita, kerana hampir semua kedai-kedai makanan pun menjual ayam panggang, mulia dari ayam panggang madu, ayam panggang pedas , dan ayam panggang lainnya. Di kedai-kedai makanan ayam panggang dijual dengan harga yang rendah, jadi awak-awak semua bisa membeli ayam panggang ni dengan banyak. Tapi bagi awak yang ingin membuat resepi ayam panggang sendiri kami sudah siapkan resepi ayam panggang mudah.

Ayam Panggang Mudah

Ayam Panggang Mudah

Resepi ayam panggang sedap ni tak sulit buatnya kerana tak guna bahan-bahan yang terlalu banyak dan cara membuatnya pun sangat lah mudah, tinggallah dipanggang dalam oven pun dah siap. Resepi ayam panggang ni mungkin dah pada pandai buatnya tapi banyak pula yang belum bisa membuat ayam panggang yang sedap dan lazat . Bagi awak yang masih pemula buat resepi ayam panggang, awak bisa ikuti resepi ayam panggang step by step yang kami sajikan dibawah ni. Pasti setelah awak membacanya awak nak buat resepi ayam panggang mudah ni. Sudah jangan buang-buang masa lagi sila rujuk resepi ayam panggang mudah dan sedap.

Resepi Ayam Panggang Mudah dan Sedap

Bahan-Bahan Yang Digunakan :

1 ekor ayam – potong 4 bahagian

Bahan A :

  1. 2 biji bawang besar
  2. 1 inci halia
  3. 1 kiub ayam knorr
  4. 2 sudu serbuk lada hitam
  5. 1 sudu teh garam
  6. 1 sudu makan gula
  7. 1 senduk kecil sos black pepper (dalam botol)- brand apa-apa je.
  8. 100ml air
  9. 4 ulas bawang putih
    Kisar semua bahan-bahan diatas.

Bahan B :

  1. 2 sudu madu
  2. 3 sudu minyak zaitun
  3. 2 sudu besar mixed herbs @ daun oregano

Cara Membuat Resepi Ayam Panggang Ala Kenny Rogers :

  1. Campurkan semua bahan A dan B dan lumurkan pada ayam.
  2. Balut bekas dengan plastic wrap dan perap 1 atau 2 jam dalam chiller.
  3. Kalau perap 4 atau 5 jam lagi sedap.
  4. Bakar dalam ketuhar pada suhu 220C selama 1 jam atau bakar menggunakan pemanggang ajaib hingga masak.

Baca Juga : Resepi Ayam Goreng Butter Kering Sedap !

Bagaimana mudah bukan resepi ayam panggang mudah dan sedap ni ? Sudah tentu awak semua mengerti dengan resepi yang kami sajikan diatas. Semoga dengan dibuatnya resepi ayam panggang mudah dan sedap ni awak semua jadi pandai membuat resepi ayam panggan ala kenny rogers ni. Oh iya bagi awak yang sudah pandai jangan lupa kongsikan resepi ayam panggang ala kenny rogers ni pada kawan-kawan awak atau sanak sodara awak semua. Selamat Mencuba !

Resepi Ayam Panggang Mudah dan Sedap | maup | 4.5