resepi ayam mudah

Resepi Ayam Panggang Madu Berempah Sedap !

Resepi Ayam Panggang Madu – Assalamu’alaikum dan salam sejahtera untuk kita semua, berjumpa kembali bersama kami resepiayammudah.com yang selalu berkongsi pelbagai macam jenis resepi ayam terlazat dan resepi ayam tersedap. Kami kali ini akan mencuba berkongsi resepi ayam panggang madu berempah dan resepi ayam panggang madu oven, sebelum kami berkongsi resepi ayam panggang madu berempah kami akan bercerita kenapa kami berkongsi resepi ayam yang satu ini. Kami ingin berkongsi resepi ayam panggan madu berempah karena kami mencuba memasak ayam panggang akan tetapi waktu itu tidak sengaja kami melihat ada madu di meja dapur jadi kami mencuba mencapurkan madu tersebut dalam bumbu dan kami cuba masak dan ternyata rasa yang dihasilkan pun sangat lah enak kerana itu lah kami ingin berkongsi resepi ayam panggan madu berempah sedap.

Ayam Panggang Madu

Ayam Panggang Madu

Resepi ayam panggang madu berempah ini pun sangat lah banyak jenisnya ada resepi ayam panggang madu merah, resipi ayam panggang madu berempah, resepi ayam panggang madu mat gebu, dan resepi sos ayam panggang madu. Dari semua resepi ayam panggang madu, semuanya pun memiliki rasa yang lazat dan sedap, Jadi tidak hairan lah apabila banyak yang mencari resepi ayam panggang madu simple. Bagi anda yang sudah mulai tertanya – tanya about resepi ayam panggang madu oven atau resepi ayam panggang madu merah tak perlu bimbang lagi kerana kami sudah menyajikannya dibawah, Sila rujuk resepi ayam panggang madu oven terazat dibawah ini.

Resepi Ayam Panggang Madu Berempah Terlazat

Bahan – Bahan Yang Digunakan :

 1. 7 siung bawang putih,haluskan
 2. 1/2 ekor ayam bagian dada
 3. 5 sdm madu
 4. 1 sdt garam
 5. zest secukupnya (parutan kulit lemon)
 6. 5 sdm margarin
 7. 1 sdt lada
 8. 1 ruas jahe
 9. Timun
 10. 2 sdm perasan lemon
 11. Wortel
 12. Bawang bombay

Cara Membuat Ayam Panggang Madu Sedap :

 1. Masukkan ayam yang telah dicuci kedalam mangkuk
 2. Beri bawang putih garam, lada, jahe, madu, kulit lemon, perasan lemon, dan margarin kemudian aduk rata
 3. Setelah rata, masukkan ke dalam loyang dan panggang selama 20 menit
 4. Setelah 20 menit beri potongan wortel dan bawang bombay,panggang kembali +/35 menit sampai ayam kecoklatan (Aku pake api atas bawah)
 5. Angkat dan garnish dengan timun

Baca Juga : Resepi Ayam Percik Madu Sedap

Bagaimana sudah paham bagaimana cara membuat dan resepi ayam panggan madu oven bukan ? Sudah tentu paham about resepi ayam panggan madu oven atau resepi ayam panggang madu berempah dan cara membuatnya. Jangan lupa share pada kawan – kawan dan keluarga terdekat anda agar bisa mencicipi resepi ayam panggang madu ini dan bisa untuk membuat resepi ayam panggang madu merah ini. Selamat Mencuba and Happy Cooking.

Resepi Ayam Panggang Madu Berempah Sedap ! | maup | 4.5