resepi ayam mudah

Resepi Ayam Goreng Korea Sedap !

Resepi Ayam Goreng Korea – Hai awak semua ! Berjumpa kembali bersama kami resepi ayam mudah yang senantisa berkongsi pelbagai macam jenis resepi ayam mudah dan resepi ayam sedap terkini. Kami admin dari resepi ayam mudah kan berkongsi resepi kembali, resepi yang kami kongsikan pada awak semua adalah resepi ayam korea atau resepi ayam goreng ala korea. Sudah tentu resepi ni berasal dari negeri K-Pop atau korea. Ayam goreng ala korea ni sangat sedap dan lazat jadi tak hairan lah bila resepi ayam ala korea ni banyak digemari di khalayak ramai. Resepi ayam goreng korea mudah ni sangat banyak dicari di google khususnya para ibuk ibuk. Ayam goreng korea ni memang agak sedikit berebeza dengan resepi ayam goreng biasanya kerana ayam goreng korea ni memiliki rasa yang lebih lazat dan sedap daripada resepi ayam goreng biasanya.

Ayam Goreng Korea

Ayam Goreng Korea

Resepi ayam goreng korea mudah tuk dibuatnya kerana sangat simple kerana tak guna bahan yang terlalu banyak. Jadi tak hairan bila resepi ayam goreng korea ni sangat banyak mencari di google. Sekarang tak perlu pusing-pusing mencari resepi ayam goreng korea di google kerana kami sudah menyediakan resepi ayam goreng ala korea dibawah ni. Kami buat resepi ayam goreng korea ni secara step by step supaya awak boleh membuat resepi ayam korea yang kami buat dibawah ni.

Resepi Ayam Goreng Korea Sedap !

Bahan-Bahan Yang Digunakan :

  1. 1 sudu kecil garam
  2. 1 sudu teh soda bicarbonate
  3. 1 biji telur
  4. 1 sudu kecil serbuk lada hitam
  5. 8 ketul paha ayam atau bahagian lain
  6. Minyak untuk mengoreng
  7. 1 cawan tepung gandum
  8. 1 cawan tepung beras

Cara Penyediaan :

  1. Gaul ayam bersama garam dan serbuk lada hitam hingga rata.  Ketepikan.
  2. Satukan tepung gandum, tepung beras dan soda bikabonat.  Ketepikan.
  3. Telur di pukul.  Ketepikan.
  4. Salutkan ayam satu persatu ke dalam campuran tepung dan celup ke dalam adunan telur hingga habis.
  5. Salut ayam sekali lagi ke dalam campuran tepung hingga bersalut rata.  Kemudian goreng hingga keperangan.  Tos dan ketepikan.

Baca Juga : Resepi Soto Ayam Jawa Tersedap !

Itu tadi resepi ayam goreng korea sedap. Bagaimana mudah kan resepi ayam goreng ala korea nya ? Sudah tentu semua paham betul dengan resepi yang kami sajikan diatas. Apabila awak nak buat resepi ayam goreng ala korea ni jangan lupa ajak kawan kawan awak supaya mereka boleh memakan resepi ayam goreng korea ni, dan jangan lupa bila awak dah pandai buat resepi ayam goreng korea ni kongsikan pada kawan-kawan awak semua supaya mereka boleh membuat resepi ayam goreng ala korea ni dengan sangat lezat dan sedap. Sekian dan selamat mencuba.

Resepi Ayam Goreng Korea Sedap ! | maup | 4.5